053-4314747 • info@klinkermakelaars.nl

 
← terug naar blogoverzicht

Zelf het huis verkopen? Gratis advies!

gratis advies om zelf woning of huis te verkopen

Zelf doen of laten doen?

Zelf verkopen van uw huis kan prima, als u daarvoor de juiste persoon bent. Als u geen presentatie durft te geven of het lastig vindt om voor uw eigen woning en waarde in te staan en u laat zich gauw ompraten of verleiden, dan raden wij u aan om voor een makelaar te kiezen.

Zelf doen

Als u tot de conclusie gekomen bent dat u de juiste persoon bent, dan volgen hier enige tips die u misschien kunnen helpen bij het proces.

Een geschikte partij, niet perse goedkoop, maar wel zeer professioneel en met veel ondersteuning, zou kunnen zijn Makelaaronline (kleur en linkje). Uiteraard zijn er meerdere partijen en is er veel keuze, maar gaat u niet persé voor goedkoop, een goede presentatie is essentieel.

De meeste actie en verkoopverwachtingen liggen momenteel in het begin van het verkooptraject. Als het ‘fris’ op de markt komt zult u de meeste reacties mogen verwachten. Dan is het zaak dat u alles goed voorbereid hebt en alle mogelijke kopers een kans biedt, dit zal leiden tot de hoogste opbrengst en de minste problemen. Hoe langer het duurt, des te meer moeite u zult hebben met het bereiken van de gewenste opbrengst, met de dag verzwakt de onderhandelingspositie.

Logisch misschien, maar uw huis poetsen en opknappen, waar het weinig geld kost maar wel veel effect kan hebben. Bijvoorbeeld het vastzetten van een trapleuning of het bijwerken, vervangen of soms zelfs nog plaatsen van plinten. Loop eens door je eigen huis als was u zelf de kijker, waar zou u op letten? Rust, Ruimte en Reinheid is het devies. Grotere reparaties zou u professioneel kunnen laten doen. Mogelijk via Jan Berkhof.

Tijd vrijmaken om bezichtigingen te plannen, het liefst enigszins na elkaar, niet tegelijk, respecteer de kijkers en gun ze de tijd. Een half uur per bezichtiging is genoeg, het gaat om het huis, u wilt niet in een gesprek geraken waarbij het huis qua aandacht ondersneeuwt en u een eindeloos gesprek heeft. Het achter elkaar plannen geeft u automatisch een handvat om die tijd te halen. Rustig inplannen, waarbij je de eerste week de advertenties en presentaties haar werk moet laten doen en nog geen bezoekers moet willen ontvangen. Omdat:

  • Kijkers zich kunnen voorbereiden, v.w.b. mogelijkheden, wensen én verwachtingen.
  • Mogelijke drukte geeft blijk van interesse en zal mogelijk eerder leiden tot het doen van een bod, bij één of meerdere gegadigden.
  • Kost dan maar een paar keer tijd in plaats van losse bezichtigingen, door diverse dagen heen. Zaterdags of een avond kan menig kijker en zou u zelf ook prima kunnen passen.
  • Houdt het verhaal eerst een aantal keren achter elkaar en kom er dan ‘lekker’ in. Je kunt alle kijkers de volgende dag eventueel verder informeren.. Directe vragen als hoe oud het dak is, de leeftijd van de CV ketel, zijn vragen die niet direct van belang zijn om te weten. Uiteraard is het belangrijk maar dat kan later ook. Je wilt de aandacht houden bij de andere positieve punten.
  • U krijgt directe feedback van alle kijkers, om te kunnen kijken of u goed zit of snel bij moet sturen.

Geen te hoge vraagprijs gebruiken! Te laag zal het nooit moeten kunnen zijn, als je de marktwerking maar laat gebeuren.

  • Ondanks goede en eerlijke vergelijkingen te trekken met soortgelijke woningen, neigt men meestal naar een hogere prijs, zo blijkt uit ervaring. “Mijn huis is écht mooier dan dat van de buurman.” Dit is een valkuil. Probeer met behulp van een ‘spiegel’ een reëel beeld te schetsen van het huis en de waarde. Door marktwerking zullen de kijkers met elkaar de marktwaarde vaststellen, waarvan jij vervolgens kan zeggen wat je ervan vindt.

Zelf woning of huis verkopen? Gratis advies!Indien u bovenstaande toch onzeker maakt raden wij u aan toch een makelaar te kiezen, die vervolgens uw zorgen en werk uit handen neemt. Deze kost uiteraard geld, maar of het duur  is of zal zijn, is vooraf niet te zeggen. Mogelijk haalt de makelaar vanwege zijn onafhankelijkheid en ervaring een hogere opbrengst uit de markt. Zeker is dat hij uw verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid overneemt, van alle, door u gemelde zaken.

Uiteraard nodigen wij u graag uit wat wij dan voor meerwaarde voor u kunnen zijn. Klinker Makelaars.

 

Toestemming voor cookies

Deze website maakt gebruik van cookies.

Privacyverklaring | Sluiten
Voorkeuren
 
zwolle webdesigner